Till senaste kommentaren

Jag går snart i pension och vill gå ur a-kassan

Jag går snart i pension och vill utträda ur arbetslöshetskassan
Hur gör jag?

Kommentarer

 • Hej Elisabeth!

  Tack för att du varit med i a-kassan.
  Rekommendera gärna någon annan att gå med i a-kassan.

  Vänliga hälsningar, Annika
  Annika S
 • Hejsan  - jag fyller 65 den 1/6 och väljer att avsluta mitt medlemsskap hos er trots att jag arbetar ett år till. Facket är starkt på Chalmers och jag ser inget värde av att fortsätta hos er. SÅklart får ni gärna övertyga mig.
  Ingrid
 • Hej Ingrid!

  Vad bra att du hör av dig! Och vad skönt att facket är starkt på Chalmers. Här kommer ett par anledningar till varför jag tycker man kan fortsätta att vara med i a-kassan, trots att risken för arbetslöshet är låg - eller kanske obefintlig.
  • Nytt för i år är att man kan vara med i a-kassan till man fyller 66. Många av våra medlemmar har länge önskat detta och vi tycker det är bra att politiken äntligen genomförde det.
  • Det finns många anledningar att vara med i a-kassan hela arbetslivet. Om vi är många medlemmar i a-kassan kan det hjälpa till att hålla avgiften låg och vi hjälper med vår avgift medlemmar som är arbetslösa just nu.
  • Själva systemet med fristående och opolitiska a-kassor tycker vi är värdefullt att ha kvar. Det är en viktig del av den svenska modellen. Via arbetsgivaravgiften betalar man redan en del av finansieringen, men som medlem kan man få mycket mer. Om man blir arbetslös en månad så motsvarar det ungefär 12 årsavgifter i a-kassan.
  • Jag förstår såklart att man funderar på att lämna a-kassan när man närmar sig pension och vill man göra det så ska det vara enkelt; fyll i vårt utträde och välj när du vill att vi avslutar medlemskapet.
  Ha en fin dag! Och tack för att du varit medlem hos oss till nu!

  Vänliga hälsningar, Anna
  Anna W
 • Hej! Jag pensionerar mig också i sommar och säger förstås upp medlemskapet i a-kassan då. Men hur är det med inkomstförsäkringen? Måste jag säga upp den också - och i så fall var?
  Ulf
 • Hej Ulf!

  Det vanligaste är att man har sin inkomstförsäkring inkluderad i sitt fackliga medlemskap.Den kommer automatiskt att upphöra gälla när du avslutar ditt medlemskap hos oss men huruvida du vill fortsätta ditt fackliga medlemskap är förstås upp till dig.

  Tack för din tid som medlem.

  Vänlig hälsning

  Petter
  Petter B

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.