Studerande, tidigare föräldraledig

Hej. Jag gick över från en ca 2,5 årig föräldraledighet till att studera i 2,5 år. Innan det hade jag jobbat ca 1,5 år heltid. Har jag rätt till ersättning då? Mvh Emelie
Emelie

Kommentarer

 • Hej Emelie och tack för din fråga!

  Du kan ha rätt till ersättning. Både föräldraledighet och studier kan vara tid vi kan bortse från när vi ser om du har rätt till ersättning. Vi kan sammanlagt bortse från maximalt fem års tid, så ligger arbetet mer än fem och ett halvt år bakåt i tiden från den dag du söker ersättning är du inte längre omfattad av arbetslöshetsförsäkringen.

  Det finns också begränsningar i vilka studier och vilken typ av föräldraledighet som går att hoppa över. När det gäller studier måste det vara avslutade eller definitivt avbrutna studier på heltid för att vi ska kunna bortse från dem. När det gäller föräldraledighet är all tid du har varit hemma med barn innan barnet har fyllt två år överhoppningsbar. Sedan barnet har fyllt två år krävs det att du också har tagit ut föräldrapenning för att vi ska kunna bortse från föräldraledigheten.

  Är du osäker på hur detta påverkar just din situation så råder jag dig att ringa oss på 08-412 33 00 och diskutera din situation.

  Vänlig hälsning
  Petter

  Petter B

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.