Till senaste kommentaren

Hur söker man ersättning från a-kassan?

Det är första gången jag söker a-kassa. Vad ska jag göra?
Akademikernas a-kassa Kundtjänst

Kommentarer

 • Hej!
  1. Det första du behöver göra är att registrera dig hos arbetsförmedlingen. Du kan aldrig få a-kassa för dagar som du inte är anmäld.
  2. Vad du sedan ska skicka in till oss beror på din situation. I Mina sidor får du hjälp att redovisa det som behövs för att visa att du uppfyller villkoren och att du kan räknas som arbetslös. Grunden är att du ska redovisa sådant som hänt, i första hand, under det senaste året. Alla jobb du haft, om du studerat, om du haft företag, om du varit föräldraledig eller sjuk. I Mina sidor får du hjälp att redovisa allt på det bästa sättet.
  3. Du behöver alltid skicka in arbetsgivarintyg för de senaste 12 månaderna som du har arbetet. I Mina sidor får du hjälp med att begära intyget från arbetsgivaren.
  4. Registrera det bankkonto du vill ha din ersättning utbetald till på www.swedbank.se/kontoregister. Gör det på en gång så slipper du en avi som kostar pengar att lösa ut.
  5. Självklart kan du ringa oss på 08-412 33 00 om du vill prata med en handläggare om din ansökan.
  Kom också ihåg att tidrapportera till oss varje vecka och att aktivitetsrapportera till arbetsförmedlingen före den 14: varje månad.

  Vänliga hälsningar
  Annika S

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.