Till senaste kommentaren

Jag är timanställd och har upptäckt att ni inte betalar ut ersättning

Hej!

Jag är timanställd och har upptäckt att ni inte betalar ut ersättning för all den tid då jag är arbetslös. Jag lyckas inte heller se någonstans hur ni räknar ut antal ersättningsdagar utifrån det arbete som jag rapporterar i tidrapporten. Ersättningsspecifikationen specificerar inte detta.

Jag kan inte förstå hur antalet arbetade timmar och antalet arbetspass varje vecka hänger ihop med det antal ersättningsdagar som ni berättigar mig varje vecka:
- v10 arbetade jag 15 timmar (knappt 2 arbetsdagar) men fick bara en ersättningsdag (Borde jag inte få 3?).
- v11 arbetade jag 10 timmar (knappt 1,5 arbetsdag) och fick 2,5 ersättningsdagar (borde jag inte få minst 3,5?).

På det sättet fortsätter inkonsekvensen varje vecka sedan jag fick möjlighet att börja arbeta lite i början av året. Jag lyckas verkligen inte förstå hur ni räknar fram detta.

Jag blev verkligen bestört när jag upptäckte detta. Jag har varit så glad att jag har det lilla arbete som jag har och att jag med hjälp av det kan komma på fötter efter lång tids arbetslöshet och sjukdom. Men nu upptäckte jag att det inte lönar sig för mig att arbeta. När jag får ett arbetspass så verkar det försvinna mycket mer a-kasse-ersättning än vad som motsvarar den tid som jag jobbar - så mycket att det leder till att jag förlorar pengar på att jobba.

Mina arbetstider är oregelbundna. Min lön är inte hög (140/timme) och mina arbetspass är för det mesta korta (ofta 1,5 - 4 timmar). Har detta med saken att göra?

Är det någon som vill att jag bara skall strunta i att jobba för att det inte lönar sig? Skall jag förlora pengar för att behålla det dåligt betalda och osäkra arbete som är det enda arbete jag har?Oskar

Kommentarer

 • Hej Oskar!

  Vad bra att du hör av dig!

  Vi ersätter tiden upp till din tidigare genomsnittliga arbetstid.
  • Låt säga att du före arbetslösheten arbetade heltid (40 timmar/vecka) och nu arbetar 20 timmar i veckan. Då får du ersättning för 2,5 dagar.
  • Om du före arbetslösheten i snitt arbetade 30 timmar i veckan och nu jobbar 20 timmar får du istället 1,5 dagar av oss.
  Ta en titt i Mina sidor på hur din genomsnittliga arbetstid såg ut. Ring gärna en handläggare på 084123300 kl 9-16 så får du hjälp med just ditt ärende.

  Ha en fin dag!

  Vänliga hälsningar, Anna
  Anna W

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.