Till senaste kommentaren

Hjälp, jag har fått för mycket pengar. Hur betalar jag tillbaka?

Jag har slarvat med mina rapporter och har nu råkat få både a-kassa och vab för samma dagar. Hur gör jag för att rätta till det? Det gäller två dagar i mars. Ska jag betala tillbaka till er eller Försäkringskassan?

Bengt


Kommentarer

 • Hej Bengt!
  Bra att du upptäckte att det blivit fel. Första frågan är vad är det som är fel?  Har du fått a-kassa när du inte var arbetslös är det till oss du ska betala tillbaka pengarna. Men om det är vabben som är fel ska du istället anmäla det till Försäkringskassan och behålla pengarna från oss.

  Rätta uppgifterna i Mina sidor
  För att rätta till utbetalningen av a-kassa ska du ändra din tidrapport i Mina sidor för de dagar som blivit fel. I Mina sidor får du rapportera tiden på nytt och redogöra för varför det blivit fel. När du gjort det kommer en handläggare att kontakta dig med information om belopp, kontonummer och hur du ska göra för att betala tillbaka. Betala inget förrän du fått ett beslut om återbetalning från oss!

  Om man misstänker fusk
  Ibland finns skäl att tro att en felaktig utbetalning har varit ett försök att "lura till" sig pengar. I de fallen utreder handläggaren omständigheterna och kontaktar den person som fått för mycket. Om man kan fastställa att det varit fråga om fusk räcker det inte med att betala tillbaka pengarna.

  Vänliga hälsningar
  Annika S

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.