Till senaste kommentaren

Ersättning fram till nytt jobb börjar?

Hej,
Jag undrar om man har rätt till fortsatt ersättning fast man fått ett jobb men som påbörjas först om 2 mån?

Kommentarer

 • Hej Isabelle!

  Tack för frågan! Jag vill börja med att gratulera till den nya anställningar och jag hoppas att du kommer att trivas!
  • Ja, du kan fortsätta att få a-kassa till dess du börjar ditt nya jobb. Det som krävs av dig är att du fortsätter att söka jobb aktivt och att att du lämnar dina aktivitetsrapporter till arbetsförmedlingen.
  • När du skickar oss din sista tidrapport ska du komma ihåg att kryssa arbetslös på lördag-söndag för att din ersättnings ska bli rätt.

  Hoppas att det var svar på frågan. Ha en trevlig helg!
  Vänliga hälsningar, Annika
  Annika S
  (Uppdaterad )
 • Hej, vad händer om jag skulle bli erbjuden ett jobb under dessa 2 månaderna och väljer att tacka nej eftersom det skulle krocka med den anställning jag vet kommer att starta? Den arbetsgivaren som under dessa två månaderna vill anställa mig vill nog veta att jag inte har för avsikt att behålla jobbet...och skulle jag tacka ja men säger upp mig för att påbörja det andra jobbet känns det ganska oproffesionellt från min sida.

  Martin
  Martin
 • Hej Martin!

  Tack för ditt inlägg. Jag ska försöka svara så gott det går!
  • Att vara ärlig under en anställningsintervju är inte fel. Då får man se om arbetsgivaren erbjuder arbetet eller inte. Men det är inte okej att tacka nej till ett arbete som bryter arbetslösheten tidigare än den tjänst man hellre vill ha men som börjar om två månader. 
  • Man får också inrikta sitt arbetssökande på kortare jobb/timanställningar. Vill man inte ta något jobb eller söka något jobb på grund av anställningen som ska påbörjas om två månader, så är det helt okej såklart. Men då får man tyvärr ingen a-kassa alls. 
  Ring oss gärna om du har fler funderingar. Du når oss alla vardagar på 08-412 33 00 klockan 8.30-16.30.

  Ha en fin dag!

  Vänliga hälsningar, Anna
  Anna W
 • Hej,

  Gör det någon skillnad om det inte är möjligt att få barnomsorg tidigare? Även om en annan arbetsgivare skulle kunna ta in mig imorgon så finns det inte förskoleplats förrän i augusti.
  Jens
 • Hej Jens!

  Vad bra att du hör av dig!
  • Om du har någon annan som kan ta hand om barnen när du får jobb så är det inga problem. Kanske någon farförälder, släkting eller annan person? 
  Vänliga hälsningar, Anna
  Anna W

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.