Till senaste kommentaren

Kan jag få a-kassa tills jag börjar mitt nya jobb?

Jag är arbetssökande men har fått ett jobb som startar om 6veckor, kan jag få a-kassa tills dess?
Ebba

Kommentarer

 • Hej Ebba!

  Vad bra att du hör av dig! Och grattis till nya jobbet!
  • Jag tolkar det som att du får ersättning nu? Då kan du fortsätta söka ersättning fram tills dess att du börjar ditt nya jobb. En förutsättning är att du även fortsätter söka jobb - ett av grundvillkoren för a-kassa.
  Ring oss gärna om du har fler funderingar. Du når oss alla vardagar på 08-412 33 00 klockan 8.30-16.30.

  Ha en fin dag!

  Vänliga hälsningar, Anna

  Anna W
 • Hej! Nej jag har varit föräldraledig. Den andra föräldern behövde söka om föräldraledighet tre månader i förväg och startar sin föräldraledighet nu. Jag har fått ett jobb men det börjar inte förän om 6veckor. Jag kan inte få ut föräldrapenning samtidigt som den andra föräldern, men tror att det kan bli svårt att få ett jobb under så kort period. Om jag söker jobb under tiden är jag väl berättigad a-kassa?
  Ebba
 • Hej!
  • Då är det viktigt att du så snart som möjligt skriver in dig på Arbetsförmedlingen - det gör man digitalt. Det är endast dagar man är inskriven där som man kan få a-kassa.
  • Här kan du läsa om hur du ansöker om ersättning från oss och vilka intyg som behövs: akademikernasakassa.se/sok-ersattning Till exempel behöver du ett arbetsgivarintyg för de 12 månader du senast arbetade.
  Vänliga hälsningar, Anna


  Anna W

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.