Till senaste kommentaren

Jag är sjukskriven under min tid med avgångsvederlag

Hej!
Jag kommer att få ett månatligt avgångsvederlag under 12 månader efter min arbetsbefriade uppsägningstid. Jag har blivit sjukskriven under min uppsägningstid och kommer att vara fortsatt sjukskriven under ca 6 veckor efter det att min uppsägningstid är avslutad. Hur ska jag hantera kontakterna med er, Af och FK? Tacksam för råd!

Kommentarer

 • Hej Maria!

  Tack för frågan.
  • För att behålla din sjukpenninggrundande inkomst (SGI) hos Försäkringskassan behöver du anmäla dig arbetssökande på Arbetsförmedlingen direkt din anställning tar slut.
  • Du behöver inte söka ersättning från a-kassan förrän tiden med avgångsvederlag är slut. Du kan också ansöka hos oss direkt anställningen upphör för att få ett datum som du kan räknas som arbetslös ifrån.
  Läs mer om hur du söker a-kassa här: Grundregler: Hur söker man a-kassa?
  Hoppas att det var svar på frågan och att du snabbt blir frisk. Lycka till!

  Vänliga hälsningar, Annika
  Annika S
  (Uppdaterad )
 • Hej!

  Svaret i den andra punkten ovan gäller på motsvarande sätt för intjänad semester, antar jag? Precis som med avgångsvederlag så kan man ju vid tidpunkten för när anställningen upphör ha pengar att vänta från arbetsgivaren, om då än i form av betald semester som inte tagits ut utan betalas på slutlönen.

  Vad gäller den första punkten, att behålla sin SGI, så har jag på annat håll läst att man har 3 månader på sig att anmäla sig till Arbetsförmedlingen om man blivit arbetslös.
  Tommy
 • Hej Tommy!

  • Semester och avgångsvederlag är inte samma sak. Man anmäler sig första vardagen efter att arbetat upphört. Får man semesterersättning utbetald i en klumpsumma räknas det inte som arbete. 
  • Ja, man måste anmäla sig inom 3 månader efter att arbetat upphört för att behålla sin SGI hos Försäkringskassan.
  Ring oss på 084123300 och prata med en handläggare om vad som gäller ditt ärende.

  Ha en bra dag!

  Vänliga hälsningar, Anna

  Anna W

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.