Till senaste kommentaren

Arbetslös imorgon men kan få komplett intyg först efter sista lönen?

Hej,
jobbar min sista dag idag på en ettårig projekt anställning. Denna är på ett universitet som säger att man enbart kan skicka ut arbetsintyget efter sista lönen som kommer den 25. Hur funkar det med ansökan till a-kassa, kan jag ens söka utan intyget? Kan ju inte ansöka förens den 25 då samt att har jag inte skyldighet att hålla igång en aktivitets journal. Hur ska jag fyll i den innan jag kunnat ansöka? Blir jag utan ersättning då?
Patrik B

Kommentarer

 • Hej Patrik och tack för din fråga!

  Ja, du kan skicka in din ansökan utan intyget och komplettera den när du väl får intyget av din arbetsgivare. Det är inte ovanligt att just arbetsgivarintyget är den dokumentation som tar längst tid att få fram inför beslut om a-kassa.

  Nej, du förlorar ingen ersättning på grund av detta. Det som händer är att din första utbetalning inte kommer att kunna ske förrän ärendet är komplett men då får du utbetalt för samtliga veckor som du har skickat in tidrapporter för på samma gång.

  I och med att du kommer att kunna söka ersättning från din första arbetslösa dag förväntas du också vara aktivt arbetssökande och redovisa dina jobbsökaraktivteter i en aktivitetsrapport till Arbetsförmedlingen.

  Vänlig hälsning
  Petter
  Petter B

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.