Arbetsgivarintyg och a-kassa

Hej,
Jag kommer att sluta min anställning men lämnar med ett avgångsvederlag som täcker några månader. Jag har förstått att det, för att skydda min SGI, är viktigt att jag redan dagen efter sista anställningsdag skriver in mig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. Jag har också förstått att det är först när mitt avgångsvederlag är slut som jag kan ansöka om a-kassa.
Vad bör jag tänka på och hur ska jag gå tillväga för att inte missa något i samband med att min anställning upphör? Tacksam er vägledning!
Mvh
Sofia
Sofia

Kommentarer

 • Hej Sofia!
  Tack för din fråga. Som du säkert såg när du ställde frågan har vi haft semesterstängt i vårt frågeforum - men nu är vi villbaka och kan svara.

  Det stämmer att du ska vara inskriven som arbetslös för att skydda dun sgi - om du har frågor om det ska du vända dig till Försäkringskassan.

  Och det stämmer att man tidigast kan få a-kassa när tiden med avgångsvederlag är slut. För att inte missa något kan du redan nu skicka in din ansökan om a-kassa till oss, då räknar vi ut när tiden med avgångsvederlag är slut så at du vet precis när du ska ansöka till oss. Ansökan gör du i Mina sidor på vår hemsida.

  Om du i övrigt har frågor om vad du ska tänka på när anställningen upphör gör du bäst i att vända dig till facket som har koll på sådant.

  Hoppas att det var svar på frågan.
  Vänliga hälsningar, Annika
  Annika S

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.