Arbeten i vilande företag

Jag driver en konsultverksamhet inom arkitektur och är enligt många av mina kontrakt skyldig att utföra ändringar och tilläggsarbeten i ritningar jag gjort i flera år efter att jag har slutfört ett uppdrag. Kraven på att göra dessa arbeten kan komma medan huset byggs eller till och med efter att det är färdigt. Om jag inte utför dess tilläggsarbeten begår jag kontraktsbrott. Om jag lägger min verksamhet vilande och sen måste jobba några dagar med ett tillägg, kommer jag då förlora min ersättning från A-kassan eftersom arbete utförs i bolaget?
Erik

Kommentarer

 • Hej Erik och tack för din fråga!

  Ett efterarbete som utförs och är en restuppgift från ett tidigare färdigfakturerat arbete kan (givet att omfattningen inte är allt för stor) göras med bibehållen a-kassa utan att du anses ha strtat upp ditt företag på nytt. Handlar det däremot om nytt tilläggsarbete som ska faktureras blir konsekvensen i arbetslöshetsförsäkringen att du på nytt har startat upp ditt företag och ersättningsrätten upphör från det datumet det nya uppdraget påbörjas.

  Konsekvensen blir då att om du sedan tidigare har lagt företaget vilande för att kunna få a-kassa så måste du därefter avregistrera det för att kunna få a-kassa på nytt.

  Vänlig hälsning
  Petter
  Petter B

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.