Till senaste kommentaren

Kan man få a-kassa efter deltidsstudier?

Hej!

Finns det någon möjlighet att få ersättning från er nu när jag är arbetssökande. Jag har studerat deltid det senaste året. Har varit medlem i mer än 2 år och jobbat senaste ca två åren. Eller måste jag vänta till min andra kurs som avslutas till sommaren?

Kommentarer

 • Hej Jonathan!

  Tack för ditt inlägg.
  • Det går inte att få a-kassa och samtidigt läsa fortsättningskurser. Vi kan heller inte hoppa över studier på deltid. För att få a-kassa måste man avslutat eller definitivt avbrutit sina studier. Med definitivt avbrutit menas att du i dag inte ska ha för avsikt att ta upp kurserna igen.
  • Vi kan räkna på de månader som du har arbetat minst 80 timmar per månad. Vi räknar i första hand på det senaste året. Har du studerat heltid och arbetat mindre än 80 timmar per kalendermånad kan den månaden hoppas över och vi kan titta på arbete längre tillbaka i tiden. Om du har arbetat minst 6 månader, minst 80 timmar per kalendermånad under en tolvmånadersperiod uppfyller du arbetsvillkoret.
  • Skulle du söka ersättning när din andra kurs är avslutad i sommar kommer även de kommande månaderna påverka din ersättningsnivå, eftersom vi alltid räknar på 12 månader och du studerar på deltid.

  Mer om hur vi räknar ut ersättningen här

  Hoppas det var svar på din fråga.

  Vänliga hälsningar, Anna


  Anna W

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.