Till senaste kommentaren

Måste jag byta till Lärarnas a-kassa?

Jag jobbar som lärare och fått info om att man som lärare då ska vara med i lärarnas a-kassa. Stämmer det eller kan jag vara kvar hos er? Har varit medlem hos er i fyra år.
Anders P

Kommentarer

 • Hej Anders!

  Vad bra att du hör av dig!
  • Nej, man behöver inte byta till Lärarnas a-kassa. Hos oss är det din utbildning som räknas och du kan tryggt fortsätta vara medlem.
  • Inkomstförsäkringen via Lärarförsäkringar gäller även med ett medlemskap i Akademikernas a-kassa.
  Hoppas du är nöjd med ditt medlemskap hos oss. Ha en fin dag!

  Vänliga hälsningar, Anna
  Anna W
 • Jag undrar vad som gäller för avgifter när man går i pension?  Och kan jag lämna mitt fackförbund men kvarstå hos er?  Och vad gäller för regler för försäkringarna jag har?
  Stig
 • Hej Stig!

  Medlemsavgiften i a-kassan är lika för alla medlemmar. A-kassan och fackförbunden är skilda organisationer vilket innebär att du såklart kan välja att endast vara med i den ena och inte den andra organisationen. Som yrkesverksam akademiker har du dock stor nytta av ett kombinerat medlemskap.

  Om du genom att gå i pension avser att lämna yrkeslivet har du dock inte någon nytta av ett medlemskap hos oss. Om du tar ut delpension och tänker fortsätta arbeta parallellt kan ett fortsatt medlemskap vara bra. Om så är fallet rekommenderar jag dig att höra av dig till oss per telefon och diskutera ditt ärende. Den pension du börjar att ta ut kommer nämligen att samordnas med eventuell ersättning från a-kassan.

  Vänlig hälsning

  Petter
  Petter B
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.