Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Kan jag få a-kassa när jag säger upp mig själv?

Jag trivs inte på jobbet och vill sluta. Kan man få a-kassa när man säger upp sig?
Akademikernas a-kassa Kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Ja, det kan du få. Det som händer är att du blir avstängd i 45 ersättningsdagar om du inte har giltiga skäl. Med giltiga skäl menar vi till exempel hälsoskäl styrkta av läkare eller att du har blivit trakasserad på arbetsplatsen. Fler skäl hittar du här 

  Tidrapportera under hela avstängningstiden i Mina sidor. När de 45 dagarna har gått inleds din period – precis som för alla andra – med en karenstid på 6 dagar. Sammanlagt tar det ungefär 2 månader innan du får din första utbetalning från oss.

  För att avstängningsdagarna ska dras måste du antingen

  • vara arbetslös, registrerad på arbetsförmedlingen och söka/kunna ta arbete eller
  • arbeta minst 3 timmar om dagen
  Skulle du till exempel åka på semester under avstängningstiden skjuts den framåt. Det är viktigt att du söker ersättning direkt efter anställningen har upphört så att din a-kassa inte sänks i onödan.
  • Efter 112 kalenderdagar är avstängningen alltid överspelad och då påbörjas perioden med 6 karensdagar om man uppfyller villkoren.
  • För att kunna få ersättning grundad på lönen måste man alltid uppfylla både arbets- och medlemsvillkoret samt vara registrerad på arbetsförmedlingen.
  Här finns det mer information om grundvillkoren: Grundregler: Vad gäller för a-kassa? Kontakta oss på Akademikernas a-kassa om du har fler frågor.

  Vänliga hälsningar Anna

  Se när handläggare Petter pratar om reglerna


  Anna W
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.