Till senaste kommentaren

Jag har fått nytt jobb - hur meddelar jag det?

Jag har fått nytt jobb. Vad behöver ni nu?
Akademikernas a-kassa Kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Grattis till det nya jobbet!
  • Meddela oss vilket datum arbetet började. Det gör man enklast genom att fylla Information om arbete i Mina sidor. Formuläret hittar du under E-tjänster.
  • Har man kombinerat ersättning med att arbete kommer vi att skicka ut en begäran om arbetsgivarintyg för att stämma av att vi betalat ut rätt ersättning. Begär det redan nu i Mina sidor så slipper du att göra det sedan.
  Lycka till framöver!

  Vänliga hälsningar, Annika
  Annika S
 • hej
  jag har fått en tillfällig anställning heltid 5 v därefter 1 veckas uppehåll ( då jag troligtvis är arbetslös) och därefter ytterligare 3 v. arbete.
  Ska jag fylla i tidrapport även de veckor jag jobbar?
  / Jens
  jens
 • Hej Jens!
  Tack för frågan. Du kan meddela i Mina sidor att du har fått arbete. Och nej, man behöver inte tidrapportera om man arbetar heltid. Men när arbersperioden är slut ska man skicka in arbetsgivarintyg på.det arbete man haft. Det begär man enklast i Mina sidor.
  Vänliga hälsningar, Annika

  Annika S
 • Om jag är timanställd ska jag då klicka i Behovsanställd?
  Vilken period ska jag fylla i som anställningdtid?
  Min timanställning löper från 8/7 -31/8 men jag kommer jobba 5 v heltid, arbetslös 1v heltid och därefter jobba ytterligare 2 v heltid.
  Ska jag skriva 8/7-31/8 eller dela upp det i 2 perioder 8/7-11/8 och 19/-31/8.
  / Jens
  Jens
 • Hej Jens!
  Vad bra att du frågar. Ja, klicka behovsanställd och nej, du behöver inte dela upp perioden. När anställningen tar slut ska du skicka in arbetsgivarintyg och det gör du enklast i Mina sidor.

  Ha det bra!
  Vänliga hälsningar, Annika
  Annika S
 • Hej Linda!
  När du är timanställd ska du redovisa alla timmar som du arbetar på rätt dag. Kom ihåg att redovisa lördag och söndag också (arbetslös om du inte arbetar). Börjar ditt heltidsarbete en måndag behöver du inte tidrapportera den veckan. Börjar det en annan veckodag skriver du 8 timmars arbete per dag på vardagarna och arbetslös på lördag och söndag - om du inte jobbat lördag och söndag.

  Hoppas att du ska trivas på nya jobbet!
  Vänliga hälsningar, Annika
  Annika S

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.