Till senaste kommentaren

Blir jag avstängd från A-kassa om jag tackar nej förlängning på min visstidsanställning?

Hej!
Jag har en visstidsanställning på deltid samtidigt som jag har en pågående A-kasseperiod för den övriga tiden som jag är arbetssökande.
Min visstidsanställning är på sex månader och går snart ut. Min arbetsgivare antyder att de vill förlänga visstidsanställningen med sex månader till. Måste jag gå med på förlängningen för att inte bli avstängd från A-kassan? Vad händer om jag inte förlänger? Blir jag avstängd från A-kassan i 6 eller 45 dagar då? Jag har aldrig förr tackat nej till arbete/anställning eller blivit avstängd från A-kassa.

Kommentarer

 • Hej Maria!

  Tack för ditt inlägg.
  • Om man har en pågående ersättningsperiod och tackar nej till en förlängning blir man avstängd från ersättning i 5 dagar.
  Ha en bra dag!

  Vänliga hälsningar, Anna
  Anna W
 • Hej!
  Stämmer detta här också om jag har haft 2 gånger 45 avstängningsdagar?
  • Om man har en pågående ersättningsperiod och tackar nej till en förlängning blir man avstängd från ersättning i 5 dagar.

  mvh Lasse

  Lassesvensson1
 • Hej Lasse!
  Tack för ditt inlägg och förlåt att du har behövt vänta på svar.

  Att säga upp sig och tacka nej till arbete som man erbjuds under arbetslösheten är två olika saker. Därför påverkar det faktum att du sagt upp från en eller tå anställningar inte hur det blir om du tackar nej till ett erbjudet arbete.

  Så här blir det om man tackar nej till ett erbjudet lämpligt arbete:  Hoppas att det var tydligt - annars får du höra av dig igen.
  Vänliga hälsningar, Annika

  Annika S

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.