Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Beräkning av a-kassa

Hej.
Jag är heltidsanställd men har varit sjukskriven en november december på heltid och februari halvtid. Då tog jag tjänstledigt 25 % istället för att vara sjukskriven då jag inte såg någon vits med en rehabprocess. Är jag berättigad till a-kassa om jag slutar på eget initiativ ( med 45 dagars karens) och vad beräknas då ersättningen på för underlag? Jag har inga uppehåll i mina anställningar sedan 1977 så jag tror att jag uppfyller kvalifikationskraven vad gäller tiden.
Jag är 63 år. Kan jag få A-kassa då eller finns det någon åldersbegränsning?

Kommentarer

 • Hej Anna!
  Det finns en åldersgräns för a-kassa och det är 65 år. Man kan alltså vara arbetslös och få ersättning till och med månaden innan man fyller 65.

  På din beskrivning förstår jag att du har arbetet tillräckligt för att kvalificera dig för a-kassa och det stämmer att att du kan få ersättning efter 45 avstängningsdagar. För att avstängningsdagarna ska räknas av måste man vara anmäld på arbetsförmedlingen.

  Storleken på ersättningen från oss baseras på den genomsnittliga inkomsten och arbetstiden före arbetslösheten. Därför drar de månader du är tjänstledig på deltid ner snittet; vi räknar alltid på 12 månader. Vill du veta mer om ersättningen storlek kan du läsa här: ​Hur räknar ni ut ersättningen?​​​

  Vänliga hälsningar, Annika
  Annika S

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.