Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Uppsägning av familjeskäl

Om man säger upp sig från ett jobb till vilket man veckopendlar för att familjen inte längre klarar den stress det innebär att vara delad under veckorna, räknas detta som en giltig egen uppsägning? Dvs har man rätt till A-kassa utan karens?

Kommentarer

 • Hej Jan!

  Tack för dig fråga.

  Om arbetsplatsen flyttar så långt att det är omöjligt för dig att dag- eller veckopendla eller att du på grund av familjeskäl och småbarn inte kan flytta med kan ses som ett giltigt skäl och då behöver man kunna styrka sina skäl med
  • en redogörelse för möjligheterna att dagpendla mellan orterna och
  • en redogörelse för den sökandes familjeförhållanden.
  Då kan man slippa de så kallade avstängningsdagarna. En ersättningsperiod inleds sedan alltid med 6 dagars obligatorisk karens

  Ring oss gärna på 08-412 33 00 mellan 9-16 om du vill veta mer.

  Vänliga hälsningar, Lydia
  Lydia O
 • Jag har en liknande fråga. Veckopendlar mellan hemmet och mitt jobb. Det är 15 mil mellan jobbet och hemmet. Påfrestningen för familjen är stor och senaste året har varit kaotiskt och min mellersta son har mått väldigt dåligt. Det har lett till en oro som gjort att jag varit sjukskriven i omgångar. Min yngste son har ett funktionshinder och vi har just nekats personlig assistans för honom. Vår situation är ohållbar och jag funderar på att säga upp mig för att kunna få en mer hållbar familjesituation. Jag undrar om ovanstående kan räknas som särskilda skäl för egen uppsägning och därmed slippa avstängningsdagarna?
  Ulrika
 • Hej Ulrika!

  Vilken tuff och svår situation du befinner dig i.
  • Det bästa är att du slår oss en signal på 08-412 33 00 mellan 9-16 och pratar med en handläggare. 
  • För mig låter det som att du på grund av hälsoskäl inte kan arbeta kvar och det kan också vara ett giltigt skäl för uppsägning. Men det bästa är att du ringer oss!
  Ta hand om er!

  Vänliga hälsningar, Anna
  Anna W

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.