Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Flytta ut tjänstepension från Avanza till ett annat konto!

Hej!
Min förre arbetsgivare har betalat in min tjänstepension till  Avanza där i vi har möjlighet att flytta runt pengarna till olika fonder. Nu skulle jag vilja ta ut mina pengar från Avanza och spara min framtida pensionsinsättningar privat istället.

Hur mycket påverkar det min arbetslöshets ersättning från Akademikernas a-kassa?

Kommentarer

 • Hej Efe!
  Om pension påverkar a-kassan eller inte beror förstås på situationen. Principen är att tjänstepension som man har rätt till eller tar ut, ska dras av från det ersättningsbelopp som man annars har rätt till per dag från a-kassan.
  • Om man är arbetslös: Om man tar ut pengar (tjänstepension) ska avdrag göras på a-kassan direkt. Från och med 2 juli 2018 är det möjligt att avsluta eventuella pågående pensionsutbetalningar och få a-kassa utan pensionsavdrag.
  • Om man inte är arbetslös: Tar man ut alla tjänstepensionspengarna och investerar dem någon annanstans påverkar det inte a-kassan alls.
  Pensionsutbetalningar ska samordnas med a-kassan
  Den sammanlagda ersättningen (pension plus a-kassa) per dag får inte överstiga den dagpenning a-kassan har fastställt för en arbetslös. Därför dras pensionspengarna av från a-kassans utbetalningar. Det betyder att om man har en pension på 20 000 kronor eller mer så får man inga utbetalningar från a-kassan alls.

  Vänliga hälsningar

  Annika S

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.